Kurzy arabštiny

Exotický jazyk s vůní orientu


Úřední jazyk ve 26 státech, přes 250 milionů rodilých mluvčích, rychle rostoucí ekonomika, punc exotiky, bohaté kulturní zázemí, fantastické jídlo – potřebujete snad ještě víc důvodů, proč se určit arabsky?


  • Arabské země jako obchodní partner. Jejich trhy patří k nejrychleji rostoucím. V dnešní době je velká poptávka po lidech, kteří umí arabsky, a neuspokojivá nabídka. Je pro vás tedy vyloženě výhodné pustit se do studia tohoto jazyka.
  • Skvělý pomocník na cesty. Arabsky se mluví v oblíbených destinacích, kam Češi vyrážejí za teplem – v Egyptě, Tunisku a Maroku. Občas se tu s angličtinou domluvíte, ale jakmile opustíte letovisko, bez arabštiny si ani neškrtnete. Navíc když ovládnete alespoň základy, na vlastní kůži poznáte proslavenou pohostinnost místních.
  • Zvládnutelná gramatika. Arabština patří mezi nejtěžší jazyky na naučení, ale nemusíte z ní mít až takový strach. Písmo se sice čte zprava doleva, ale má pouze 28 znaků, a ty se naučíte rychle. Arabština navíc vyniká pravidelnou gramatikou, téměř bez výjimek, která má pouze dva časy a dva rody.
  • Otevřené dveře do arabského světa. Díky znalosti arabštiny můžete cestovat, vydat se mimo turistické destinace a poznat arabské země doopravdy. Arabština vám navíc pomůže i jazykově – díky ní se pak mnohem lépe naučíte turecky, persky nebo hebrejsky.