Kurzy češtiny

Jazyková perla ze srdce Evropy


Život v České republice samozřejmě zvládnete jen s angličtinou, ale ošidíte se o tolik krásných zážitků a přátelských vztahů, že vám opravdu od srdce doporučujeme naučit se víc než jen „jedno pivo, prosím“.


  • Když to bez češtiny nejde. Na úřadech, u lékaře, v okrajových regionech nebo na vesnici můžete bez znalosti češtiny slušně narazit. Možná se domluvíte rukama nohama, ale určitě si nezařídíte všechno, co potřebujete.
  • Slovanský jazyk. Pokud nejste mluvčím jiného slovanského jazyka, zažijete s češtinou krušné časy. Sedm pádů, časování sloves, dva vidy. Ale je to náročné zejména ze začátku, jakmile se trochu oťukáte, budete si lépe rozumět.
  • Češi to ocení. O Češích se říká, že to jsou uzavření lidé, kteří nedávají příliš najevo své emoce. Ovšem jakou proměnu zažijete, když na ně začnete mluvit česky. To musíte zažít! 
  • Bohaté kulturní zázemí. Můžete si dát svíčkovou nebo zajít na fotbal. Pustit si televizi, zajít si do kina, přečíst si knihu nebo noviny, zaposlouchat se do české kapely. Možností máte spousty, zvlášť pokud tu žijete.