Kurzy čínštiny

Staňte se mistrem čínského jazyka


Čína se za posledních 35 let stala největším celosvětovým trhem. Takový rozmach s sebou nese velké množství pracovních příležitostí. Když k tomu přičtete fascinující čínskou historii a kulturu s kořeny sahajícími několik tisíc let nazpět, rázem je z čínštiny velmi žádoucí jazyk pro vaše studium.


  • Ekonomická velmoc. Čínská ekonomika je ta největší na světě. Čínské firmy nabývají velkého rozmachu, navazují se intenzivní vztahy se zeměmi po celém světě. Znalost čínštiny proto neuplatníte jen v Číně, ale i v Česku a celém světě.
  • Celý zástup mluvčích. Největší množství rodilých mluvčích má čínština, v celkovém počtu mluvčích zabírá druhé místo hned za angličtinou. Jak vidíte, budete mít opravdu mnoho příležitostí, jak procvičovat jazyk, když jedna sedmina planety mluvčí čínsky.
  • Skvělý pomocník na cesty. Základy čínštiny vám pomohou při cestování v Asii. Čínsky se mluví v Číně, Malajsii, Taiwanu, Singapuru, Indonésii, Thajsku, Filipínách nebo třeba v Mongolsku.
  • Základy pochytíte rychle. Čínština sice nepatří ke snadným jazykům, ale už za jeden nebo dva semestry si osvojíte základy, které vám budou stačit ke komunikaci při cestování. Čínština je v mnoha ohledech jednodušší než angličtina – například nemá komplikovaný systém časů, slovesa nečasuje nebo gramaticky nerozlišuje rody.
  • Bohaté kulturní zázemí. Ať už sáhnete po filmu, knize, nebo si zopakujete slovíčka nad porcí pekingské kachny, určitě oceníte, že máte na výběr z tolika oblastí čínské kultury.