Kurzy italštiny

Povinná jízda pro všechny milovníky jídla a klasických italských filmů


Itálština je prostě láska. Stačí pár letních nebo zimních dovolených a brzo propadnete kouzlu tohoto libozvučného jazyka, který voní rajčaty a bazalkou. Jen díky znalosti italštiny můžete projet Itálii od severu na jih, popovídat si s místními a naučit se vařit jako pravá italská nonna.


  • Oblíbená turistická destinace. V létě k moři, v zimě na hory a během roku kdykoliv na nákupy. Itálie právem patří mezi pět nejnavštěvovanějších zemí z celého světa. 
  • Bez italštiny ani ránu. Italové nejsou zrovna proslulí polygloti. Pokud chcete poznat jejich zemi a kulturu opravdu do hloubky, bez znalosti jazyka se neobejdete.
  • Italština v Česku. Jen se podívejte kolem sebe, kolik tu máme pizzerií, obchodů s italskými potravinami, s designovým nábytkem, s módou. Nebo kolik cestovních kanceláří vysílá své klienty do Itálie na dovolenou. Znalost italštiny si tak nemusíte schovávat jen pro svou osobní potřebu, můžete s její pomocí udělat kariéru.
  • Kolébka západní civilizace. Italštinu si můžete zdokonalovat návštěvou opery, čtením klasické literatury, sledováním spaghetti westernů nebo návštěvou muzea.
  • Úroveň obtížnosti: nízká. Italština patří k těm románským jazykům, které se snáze a rychleji učí. Má jednoduchou výslovnost, lehčí gramatiku. A jakmile se ji jednou naučíte, otevře vám dveře k latině nebo španělštině.