Kurzy japonštiny

Okořeňte si život touto východoasijskou exotickou kráskou


Jen málokterá kultura je pro Evropana tak lákavá jako právě japonská. Kdo by taky neobdivoval jejich umění, vztah k jídlu, technickou vyspělost nebo uctivé chování! Návštěvu Japonska proto mnozí považují za svůj životní sen a osvojení japonštiny jako způsob, jak se stát součástí této překrásné exotické kultury.


  • Ekonomický lídr. Japonská ekonomika je druhou nejvyspělejší na světě. To s sebou samozřejmě nese spoustu pracovních příležitostí a stáží. A právě znalost japonštiny vám může dát obrovský náskok před ostatními. 
  • Jazyk přes internet. Japonci jsou čtvrtou největší jazykovou skupinou na internetu, mají něco okolo 99 milionů uživatelů. Japonci navíc milují sociální sítě, takže budete mít opravdu dostatek přátel a příležitostí na procvičování.
  • Velcí cestovatelé. Japonští turisté jsou vyhlášení po celém světě. A ani Česká republika neuniká jejich zájmu. Proto svou japonštinu skvěle uplatníte i u nás.
  • Milovníci techniky a designu, pozor! Pokud jste fanouškem vyspělých technologií a pokroku, je pro vás Japonsko zemí zaslíbenou a umět japonsky takřka povinnost!
  • Zvládnutelná gramatika. Japonština je obtížný jazyk, zejména co se týče psaní a slovíček. Ale dá se najít několik ulehčujících prvků. Třeba samotná gramatika není až tak náročná (japonština například nemění pád, číslo ani čas). Navíc má jasně daná pravidla výslovnosti, a když se je jednou naučíte, máte vyhráno. Při učení vám pomůže také angličtina – japonština z ní totiž přejala tisíce slov, samozřejmě upravených ve své výslovnosti.
  • Bohaté kulturní zázemí. Díky studiu japonštiny se ponoříte do všech tajů japonské historie, kultury, sportu nebo filozofie. Můžete si pochutnávat na japonských specialitách, pít čaj, a přitom všem si zlepšovat jazyk. Není to krása?