Kurzy němčiny

Umět šprechtit se vám doopravdy vyplatí!


Sousedíme hned s dvěma německy mluvícími státy, v Česku působí tisíce německých a rakouských firem, i proto můžete v pracovních inzerátech často narazit na kouzelnou formulku „angličtina nutná, němčina výhodou“. Znalost tohoto jazyka tak může být faktorem rozhodujícím o tom, jestli zaměstnání získáte, nebo ne.


  • Náš obchodní partner. Německo je už dlouhodobě ekonomickým partnerem České republiky, aby taky ne, když je jeho ekonomika v Evropě největší a z celosvětového hlediska spadá do top pětky. Z toho vyplývá už pěkná řádka pracovních příležitostí s němčinou.
  • Jazyk vědy a výzkumu. Němčina je také jazykem tabulek, grafů a vzorců. Hned po angličtině je druhým nejčastěji používaným jazykem vědy a výzkumu.
  • Na zkušenou. V Německu i Rakousku můžete získat spoustu stipendií na renomovaných univerzitách nebo stáží, které vás v kariéře posunou zase o kus dál.
  • Germánská větev. Němčina spadá do západogermánské jazykové skupiny. Zní to exoticky, ale v praxi to znamená, že pokud umíte anglicky, bude se vám němčina dobře učit. Jsou to totiž příbuzní.
  • Jeden mluvčí vedle druhého. Němčina má největší množství rodilých mluvčích v EU. Proto je vedle angličtiny a francouzštiny třetím oficiálním jazykem EU.