Kurzy ruštiny

Smažme předsudky, ruština je krásný jazyk!


Rusky se domluvíte ve východní Evropě, ale taky v Izraeli, na Balkáně, v Arménii, USA, a dokonce i ve vesmíru – ruština je totiž jedním ze dvou úředních jazyků na palubě Mezinárodní vesmírné stanice. Navíc díky ní proniknete do hlubších tajů internetu, je totiž druhým nejrozšířenějším jazykem na internetu hned po angličtině.


  • Ekonomický kolos. Rusko patří mezi světové lídry, jeho ekonomika je na vzestupu. Patří mezi naše významné obchodní partnery. To už je dost důvodů, proč by se vám vyplatilo umět rusky.
  • Skvělý pomocník na cesty. Východní Evropa je mezi cestovateli stále žádanější destinací. A ruština tu funguje jako jinde angličtina – s její pomocí se domluvíte skoro všude, bez ní málokde. 
  • Těžká na naučení, ale jak pro koho! Podle mezinárodního žebříčku se ruština řadí k nejnáročnějším jazykům na naučení (třeba vedle čínštiny a arabštiny). Ale naštěstí pro nás, rodilé mluvčí slovanského jazyka, to až tak neplatí. My se skloňování ani časování nezalekneme!
  • Bohaté kulturní zázemí. Například ruská literatura patří k jedněm z nejhodnotnějších na světě a přečíst si Dostojevského v originále může být sen nejednoho fanouška literatury.