Kurzy švédštiny

Vaše vstupenka do ráje milovníků designu a zimních sportů


Švédsko je moderní severská země s úchvatnou přírodou, která vás chytí za srdce už při první návštěvě. Je také zemí vikingů, slavných vědců, skvělých sportovců i umělců. Ať už je vaší motivací ke studiu láska ke Sverige, anebo logické vyústění toho, že mluvíte dobře anglicky i německy, nemohli jste si vybrat lépe.


  • Skandinávský kolos. Švédština je nejvíc rozšířený severský jazyk, má přes 10 milionů rodilých mluvčí. Je i druhým oficiálním jazykem ve Finsku.
  • Klíč k severským jazykům. Severské jazyky jsou si navzájem velmi dobře srozumitelné. Asi nejlépe je na tom norština se švédštinou, ty jsou na tom obdobně jako čeština se slovenštinou. Zvládnutím jednoho se vám otevřou dveře k dalším.
  • Není až tak komplikovaná. Švédština patří mezi germánské jazyky, stejně třeba jako angličtina nebo němčina. Pokud už alespoň jedním z nich mluvíte, bude se vám švédština dobře učit. S oběma jazyky se shoduje v gramatice i slovní zásobě.
  • Nordic noir. Severské detektivky jsou naprostým hitem, všichni čteme Nesbøho, Larssona nebo Keplera, obdivujeme seriál Most. Tak proč si tyhle lahůdky nevychutnat i v originále?