(21. 10. 2016) Účastnili jsme se konference britské Asociace překladatelských agentur

Naše překladatelské oddělení nezahálí a sbírá zkušenosti v zahraničí. V září jsme se účastnili konference pořádané britskou ATC (Association of Translation Companies) v Londýně. Jedním z hlavních témat bylo přirozeně používání překladatelských technologií a to, jak mohou firmám i překladatelům usnadnit práci.

K tomu, aby byly pro překlady do češtiny používány strojové překlady, máme ale ještě hodně daleko. Příspěvek, jak je na tom s překlady Google, si můžete přečíst na https://www.linkedin.com/pulse/překládá-google-jako-člověk-v%C3%ADtězslav-bican?published=t

Zajímavé také bylo setkání se zástupci charitativní organizace Překladatelé bez hranic (Translators without borders), která pomáhá v místech válečných konfliktů a humanitárních katastrof. Podařilo se nám také navázat kontakty s několika zahraničními agenturami a tím do budoucna rozšířit možnosti i pro naše klienty nebo překladatele.

Oficiální fotogalerie: https://www.flickr.com/photos/103947487@N08/sets/72157673263169561