(21. 01. 2017) Zařadili jsme se mezi členy evropské překladatelské asociace – ELIA

Na přelomu roku jsme se stali členem významné evropské asociace ELIA, která sdružuje nejen překladatelské a tlumočnické agentury, ale také společnosti zabývající se vývojem překladatelských softwarových nástrojů. Základními hodnotami, na kterých stojí celá filozofie ELIA, jsou vysoká kvalita služeb a etika v obchodním jednání. V této asociaci je v současnosti jen šest překladatelských společností z České republiky, jsme rádi, že jsme mezi nimi.

Hlavní přínos členství v ELIA spočívá v možnosti sdílení kontaktů. Překladatelské oddělení Channel Crossings se setkává i s poptávkami na překlad do méně běžných jazyků, výjimkou nejsou překlady maltštiny, arménštiny nebo hindštiny. „Takových překladatelů je málo nebo se v České republice ani nevyskytují. V těchto případech proto hledáme i na jazykovém trhu jinde ve světě a musíme se spolehnout na reference překladatele,“ vysvětluje postup Martina Velechovská, manažerka překladů v Channel Crossings. Členství v ELIA umožňuje získat prověřený kontakt, a tím zvýšit efektivitu dodávaných služeb zkrácením doby hledání vhodného dodavatele. Tato spolupráce v dlouhodobém ohledu přispěje k vyšší kvalitě práce a širšímu záběru překladatelského oddělení v Channel Crossings.

„Jednou z výhod je i přístup k překladatelským technologiím a trendům na překladatelském trhu. Channel Crossings proto může do budoucna ještě rychleji reagovat na aktuální vývoj. Věříme, že našim překladatelům zprostředkujeme přístup k užitečným softwarovým nástrojům a klientům zajistíme ještě lepší služby,“ řekl Vítězslav Bican, který je výkonným ředitelem Channel Crossings.

Pro ostatní členy ELIA je Channel Crossings ideálním partnerem, protože má dlouholeté zkušenosti na překladatelském trhu. Po celou dobu spolupracuje se svými klienty na různorodých projektech, kde zajišťuje překlady, korektury, tlumočení a lokalizace. Nejčastěji se překladatelé a tlumočníci z Channel Crossings podílejí na projektech z oblasti práva, financí a medicíny.

jsme členy prestižní překladatelské asociace ELIA