(20. 05. 2019) Projekt Škola 4.0 propojuje formální a neformální vzdělávání

V rámci tohoto projektu Channel Crossings, jako zástupce neformálního vzdělávání, spolupracuje se školami z Prahy a Středočeského kraje. V současné době jsou do projektu zapojeny čtyři školy - ZŠ Radotín, ZŠ Curie, ZŠ Třebotov a Gymnázium Oty Pavla.

Tento projekt je určen pro žáky 6.- 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Klade si za cíl rozvoj kreativity, aktivního občanství, smyslu pro iniciativu a kompetencí v angličtině a v oblasti digitálních technologií.

V průběhu tří let vznikne celkem 18 vzdělávacích programů pojatých ve formě projektových dnů, školy v přírodě nebo kroužků. Studenti se v rámci těchto programů, které kladou důraz na individuální přístup a týmovou spolupráci, mimo jiné učí pracovat s informacemi, poznávat a analyzovat své okolí, používat a aplikace a sociální sítě smysluplným způsobem nebo prezentovat a rozvíjet vlastní nápady.

Škola 4.0 si slibuje dlouhodobou spolupráci organizací formálního a neformálního vzdělávání, která je oboustranně prospěšná: přispívá k rozvoji pracovníků škol i vzdělávacích organizací a podporuje zavádění inovativních metod do výuky.

Zaujal Vás náš projekt? Více se dozvíte na www.kreativniskola.cz .