Uvolnění podmínek pro české studenty ve Velké Británii a na Maltě

Dvě nejoblíbenější evropské destinace ke studiu angličtiny, Velká Británie a Malta, se znovu otevřely českým studentům. Do obou se s námi můžete vypravit. Stačí vyplnit poptávkový formulář na stránkách oddělení studia v zahraničí, napsat nám na e-mail zahranici@chc.cz nebo zavolat na české telefonní číslo 210 215 340.

Velká Británie

Do Spojeného království mohou z České republiky cestovat kompletně očkované osoby (14 dní po poslední dávce jednodávkových i dvoudávkových vakcín). Kromě toho je třeba ještě před vycestováním zakoupit britskou samotestovací sadu, která bude doručena na adresu pobytu ve Spojeném království. Samotest je pak nutné do dvou dní od příletu vhodit do některé ze sběrných schránek, aby mohl být vyhodnocen. Děti a náctiletí do 17 let včetně očkování nepotřebují. Pokud jde o testy, platí pro ně stejné podmínky jako pro dospělé. S nákupem samotestu i dalšími náležitostmi vám samozřejmě rádi pomůžeme. Pro neočkované osoby nadále platí povinná desetidenní karanténa po příletu do Velké Británie.

Dobrou zprávou pak je, že čeští občané mají při návratu do České republiky jen jednu povinnost – vyplnit příjezdový formulář na stránce https://plf.uzis.cz/. Vygenerovaný QR kód je pak třeba mít stažený v mobilu nebo vytištěný pro případnou kontrolu na letišti.

Malta

Malta akceptuje jen osoby s dokončeným očkováním. Děti ve věku 5-11 let pak mohou doprovázet své očkované rodiče, pokud s sebou mají negativní PCR test mladší 72 hodin. Děti mladší 16 let bez doprovodu pak na Maltu cestovat nemohou. Pro návrat do České republiky platí stejné podmínky jako při návratu z Velké Británie.