V rámci přípravy na mezinárodní jazykové zkoušky jsme cvičně otestovali 185 žáků!

Minulý rok jsme začali spolupracovat s neziskovou organizací Toscool, která zajišťuje bilingvní vzdělávání na základních školách. Covidová pandemie nás přinutila k elektronickému řešení testování, které se následně velmi osvědčilo. Většina žáků dosáhla neuvěřitelně skvělých výsledků, což vyústilo v registrace k ostrým zkouškám v našem akreditovaném testovacím centru. Všichni uspěli, a to dokonce s nejvyšším možným hodnocením HIGH PASS!

Bylo úžasné vidět, jak sebevědomě si děti vedly u dospěláckých zkoušek. Radost pocítili jak tito mladí odvážlivci, tak jejich rodiče. Dětské úspěchy oslavila také Toscool, které se tímto potvrdilo, že odvádějí skvělou práci, a samozřejmě i naše jazyková škola. Jsme jen rádi, že se i v dnešní nepříznivé době můžeme podílet na smysluplných aktivitách pro děti a mladé lidi.

Proto jsme rádi, že naše spolupráce pokračuje i v tomto školním roce. Během února a března jsme v první fázi cvičného testování otestovali 185 žáků. Vzhledem k pokračujícím covidovým těžkostem opět proběhlo testování v elektronické podobě. I tentokrát výsledky předčily očekávání. Tento rok je mezi žáky i skupina, která prošla testy na úrovni B2 (pokročilý)!

Těšíme se na druhou fázi cvičného testování, kterou plánujeme na konec května. Ještě se uvidí, jestli bude možné testování provést v klasické papírové podobě anebo se budeme muset znovu uchýlit k elektronické verzi testů. Papír by byl po tak dlouhém sterilním online období vítanou změnou! Ale i kdyby to nedopadlo, jsme digitálně ve střehu.

Věříme, že v průběhu léta se k ostré zkoušce zaregistruje ještě více žáků než minulý rok. Jistě tomu napomůže i fakt, že Language Cert nabízí své zkoušky plně online z pohodlí domova! Zdá se, že zlé časy občas přinášejí i velmi dobré věci!