Kurzy francouzštiny

Pronikněte do tajů jazyka lásky, básníků a gastronomie


Jen málokterý jazyk je tak smyslný, emotivní a libozvučný jako právě francouzština. Navíc má velký potenciál – momentálně je druhým nejčastěji studovaným jazykem, je úředním jazykem mnoha mezinárodních organizací, mluví se s ní na všech kontinentech a odhaduje se, že za třicet let bude francouzština dokonce jazykem číslo jedna. 


  • Vaše vstupenka na mezinárodní pracovní trh. Francouzština je oficiálním jazykem diplomatů i mnoha mezinárodních organizací (od OSN přes EU až po Mezinárodní olympijský výbor).
  • Skvělý parťák pro studium dalších jazyků. Jakmile si jednou francouzštinu osvojíte, budou se vám lépe učit nejen všechny románské jazyky (španělština, italština atd.), ale i angličtina. Však více než polovina anglických slovíček pochází právě z francouzštiny.
  • Svět vám bude blíž. Francouzština je úředním jazykem ve 29 zemích, mluví jí přes 270 milionů lidí na pěti kontinentech.
  • Bohaté kulturní zázemí. Francie je oblíbenou turistickou destinací, je cílovou stanicí pro všechny milovníky módy a gastronomie, má bohatou literární a filmovou historii. Zkrátka nabízí mnoho příležitostí, jak studovat jazyk zrovna v tom odvětví, které vás nejvíc zajímá.