Kanada opět otevřela hranice mezinárodním studentům

Studium v zahraničí je cenná životní zkušenost, kterou si můžete dopřát i v dnešní nelehké době. Kanada, která tradičně patří mezi nejbezpečnější státy na světě, se znovu otevírá zahraničním studentům. A to je skvělá zpráva – kanadské školství je na špičkové úrovni a snese ta nejpřísnější měřítka.

Propracovaný kanadský vzdělávací systém respektuje individuální potřeby studentů. Vzhledem k velkému počtu národnostních menšin, zejména z řad původního obyvatelstva, je velmi inkluzivní. Podobně jako ve Spojených státech, i v Kanadě je kladen důraz na osobní rozvoj a sebeurčení každého studenta.

Do Kanady se nyní mohou vypravit středoškoláci na pololetní nebo roční studijní pobyty. A otevřené dveře mají také zájemci o program work&study. Ten, jak už jeho název napovídá, kombinuje jazykové vzdělání se získáním profesních znalostí a dovedností.

Kanada tradičně podporuje programy pro stážisty a udělování studijně pracovních víz. I přesto je dobré o vízum žádat alespoň s půlročním předstihem. Proto je teď nejvyšší čas začít se připravovat na studium na kanadské střední škole od září 2021.


Naše tipy:

  • V Kanadě se můžete zaměřit nejen na angličtinu, úředním jazykem je také francouzština
  • Podrobnější informace o kanadském školství a životní úrovni najdete v tomto anglickém srovnání