Pět důvodů, proč se naučit další cizí jazyk

1. Fitko pro váš mozek

I mozek si potřebuje trochu zacvičit, aby nezakrněl. A studium cizích jazyků se skvěle hodí, protože při něm využíváte logické myšlení i paměť. Podle odborníků je trénink mozku a kognitivních dovedností skvělou prevencí celé řady zdravotních obtíží a právě studium jazyků je jednou z jeho nejzábavnějších forem. Kromě toho je umět více řečí opravdu užitečné.

2. Klíč k zajímavější práci

Lidé hovořící více jazyky jsou na trhu práce žádaní. Ve většině firem se dnes neobejdete bez angličtiny, celá řada zaměstnavatelů však běžně požaduje třeba němčinu. Nadnárodní firmy raději posílají na stáže zaměstnance, kteří se snadno domluví v mezinárodním kolektivu. Jazyk navíc vám může otevřít dveře k lepší práci nebo ke kariérnímu postupu.

3. O trochu lepší cestování

Mluvit plynně anglicky je fajn, ale když vystoupíte z proudu turistů třeba v Římě a vydáte se mezi domorodce, stejně budete odkázáni na improvizovanou znakovou řeč s několika základními anglickými slovíčky. Deset z deseti cestovatelů proto doporučuje zvládnout alespoň základy jazyka vaší oblíbené prázdninové destinace. Stojí to za to.

4. Ke každému jazyku parta přátel zdarma

Nemusíte se hned trmácet do ciziny. V Praze i dalších větších českých městech žije spousta Italů, Francouzů, Španělů nebo třeba Korejců. Obvykle se potkávají v určitých kavárnách, barech nebo čajovnách a udělá jim velkou radost, když se k nim přidá našinec mluvící jejich řečí.

5. Vypadáte jako frajer

V šesté třídě byla frajeřina zapálit si o přestávce na záchodech cigáro a nenechat se u toho nachytat… Podobných bezduchých frajeřin jste asi zažili spoustu a s odstupem času působí spíše komicky. Pravdou nicméně je, že jako opravdový frajer budete vypadat, když se někomu zmíníte: „Umím plynně anglicky, francouzsky a teď se rozhoduju mezi švédštinou a nizozemštinou.“  A to teď i za deset nebo dvacet let, kdy už se budete moci pochlubit dalšími dvěma cizími jazyky.


Podívejte se na naše skupinové kurzy pro začátečníky a falešné začátečníky. A pokud vás láká větší exotika, máme pro vás individuální výuku.