První pravidlo Preppers Campu: Jediný povolený jazyk je angličtina

Ano, je to tak, s češtinou na Preppers Campu nepochodíte. Lektoři ani vedoucí s dětmi česky mluvit nebudou, někteří koneckonců češtinu ani neovládají. A věřte nebo ne, děti budou i mezi sebou mluvit anglicky. A bude je to bavit. Víme, že tenhle princip funguje, a víme taky, jak na to.

Každé prázdniny jezdíme s dětmi do Anglie a letos byl dokonce v plánu i pobyt v New Yorku. Na zahraničních pobytech se také mluví jen anglicky. Ve spolupráci s našimi partnerskými školami umíme vytvořit tu pravou atmosféru, a tak dětem přijde využívání angličtiny přirozené, i když v ní na začátku nejsou příliš jisté. S každým dnem se ale zlepšují a rodiče po návratu svým pokrokem překvapí.

Testováno na dětech

Know-how ze zahraničních pobytů jsme využili při sestavování programu Preppers Campu. Osvědčené metody jsme naroubovali na propracovanou příběhovou hru z prostředí postapokalyptického světa. Chceme, aby se děti skvěle bavily, bez toho by to nebylo ono. A tak jednotlivé herní prvky poctivě zkoušíme na dětech.

A co nám děti prozradily? Že se jim líbí, jak vznikají jednotlivé herní postavy, a že příběh je od samého počátku zajímavý. I když to v postapokalyptickém světě nebude žádný med a občas nezbude, než sníst nějaké to pootato (It looks similar to an old-time potato but tastes like… Well, you know.).


Přečtěte si také druhé pravidlo Preppers Campu: Všechno musí dávat smysl